Prosjektet er i regi av Den Kulturelle Skolesekken, og er en del av Ringsaker kommunes program i forbindelse med Prøysen 2014.

Kortfilm
Under ledelse av filmmakerne Sven Arild Storberget og Kristoffer Kumar skal gruppene utvikle hver sin film med utgangspunkt i selvvalgte tekster av Alf Prøysen.

- Dette er på mange måter en typisk kortfilmproduksjon. Elevene får prøvd seg på mange forskjellige områder, og de har virkelig latt seg inspirere av Prøysen, sier Storberget.

Storberget og Kumar var begge opptatt av at gruppene skulle få veiledning av kulturpersoner med lokal tilknytning, som også kjenner og er glade i Prøysen. Med seg på laget har elevgruppene derfor mentorene Frida Ånnevik, Torgrim Torve og Karoline Amb. I tillegg har gruppene fått hjelp av profesjonelle manusforfattere og kamerafolk, samt tilgang til skuespillere hentet fra Stange videregående skole og Ringsaker Teater.
 
Prøysen i rundkjøringa
Frida Ånnevik, som for øvrig er aktuell med hele to nominasjoner til Spellemannsprisen, har fungert som mentor for Gruppe 1, som består av elever fra ungdomsskolene i Furnes, Brumunddal, Nes og Moelv.  Gruppa valgte ut teksten «Spelldåsen» som utgangspunkt for sin film, og har jobbet frem manus, rolleliste og produksjonsplan med denne som bakgrunn.

- For gruppa vår har det å skrive i seg selv vært et mål. Jeg ønsket å få til en historie som ikke kan spores så lett tilbake til den originale teksten, og det synes jeg vi har klart, sier Ånnevik.

De tre filmene har premiere på Prøysenhuset 10. april.