Tirsdag 4. mars klokka 18.00 inviteres kulturlivet til et idémyldringsmøte på kulturkontoret. 

- Det er ikke nødvendig å melde seg på i forkant, bare kom. Alle er invitert til å komme med sine ideer, så ser vi om vi greier å gjennomføre de, sier Østenheden. 

Lokal profil
Hun presiserer at programmet vil spikres tidligere enn før, og at de som vil være med må melde sin interesse nå. Som tidligere år skal det være en lokal profil på programmet. 

- Byfest handler om å skape en stolthet og identitet. Derfor er vi så tro mot å bruke det lokale kulturlivet. Men om noen vil ha med seg en nasjonal artist hadde det vært kult, sier Østenheden.

Navn på blokka
Noen av artistene som skal opptre 20. juni er allerede spikret. På blokka står cd-aktuelle Porterville og Sonic Debris som sammen med gjester synger Sting under avslutningskonserten. At det blir et latterfylt humorshow som nachspiel er også ganske sikkert. 

- Nå håper vi at de gode arenaene fra Byfest i Brumunddal for to år siden blir med og at kulturlivet melder inn sine ideer. Lyd, lys og scener fikser vi. Det samme med program og markedsføring, sier Monica Olsen Østenheden. 

Barna får egen dag
Nytt av året er at barna får sin egen festdag, med Barnas Byfest torsdag 19. juni. 

- Det gir oss muligheten til å gjøre Barnas Byfest større. Prosjektet «Tango for 1000» i Den Kulturelle Skolesekken samler masse barn i byen i løpet av skoledagen, og på ettermiddagen blir det sceneshow og fest for ungene på torget, lover Berteig. 

Følg Byfest på Facebook