Etter åpningen av drømmebiblioteket på Brøttum passet vel intet bedre enn å kjøre i gang et drømmeprosjekt for elever ved skolen. Gjennom prosjektet skal elever på flere trinn skrive ned sine drømmer for framtida på små lapper. 

Drømmedypdykk
Det er elever på 2., 5. og 8. trinn som har deltatt i prosjektet. Helene Guåker står bak ideen, som er en videreutvikling av drømmeprosjektet som ble kjørt under litteraturuka i fjor.

- I år er det flere trinn som deltar, og dette er et mer inngående drømmedypdykk. I går holdt jeg et drømmerefleksjonsforedrag pluss at vi hadde en drømmeworkshop. I dag gjør vi det kunstneriske arbeidet, forteller Guåker.

NRK-prosjekt
I forbindelse med Grunnlovsjubileet sendte NRK ut en invitasjon til landets bibliotek om å delta i prosjektet «Drømmer fra Norge». Folk som levde i 1814 drømte om andre ting enn vi som lever nå, og målet med «Drømmer fra Norge» er å danne et bilde av Norge anno 2014. Drømmene til elevene ved Brøttum barne- og ungdomsskole vil også inngå i dette prosjektet. 

- Alle elevene får lese inn drømmene sine på lydopptak, som vi deretter redigerer og sender til NRK. Kanskje er det noen om 200 år som får høre hva våre drømmer var?, sier barnebibliotekar Monica Westvold.

Elevene får henge opp sine drømmer i et drømmetre som står inne på biblioteket. Utstillingen vil også inneholde lydopptak av alle elevene som leser opp drømmene sine.