Først gikk turen til Brumund og hundekjører Ronny Frydenlund, som kom på tredjeplass i Finnmarksløpet. 

Ekstremvær
Det ble et trivelig møte, og ordføreren fikk blant annet høre om Ronnys møte med ekstremværet «Jorun» over fjellet. 

– Jeg er glad i uvær, og pleier å synes at det er artig. Men jeg kan ikke si at jeg koste meg oppå fjellet der mens det sto på som verst, sa Frydenlund i møte med ordføreren. 

Ronny Frydenlund har bodd sju år i Brumund sammen med kona Liliane, barn, hunder og katter. Familien trives godt, og omgivelsene gir gode treningsforhold for hundekjøreren. 

– De siste årene har det kommet til flere andre hundekjørere oppi her også, så det begynner å bli et miljø. Det er trivelig, sier Frydenlund. 

OL-vinner
I Mesnali traff Ihle Steen langrennsløperen Ola Vigen Hattestad, som tok gull i sprint under OL i Sotsji. Vigen Hattestad kommer fra Østfold, men ble kjent med Mesnali og mulighetene på Sjusjøen da besteforeldrene hadde hytte der. 

- Jeg liker meg veldig godt i Mesnali. Det er rolig og fint, og det er supert å ha tilgang til snøsikre treningsområder, sier han. Som utøvende langrennsløper får han ikke mange dager hjemme om gangen, men han understreker at det er viktig å ha et sted å komme hjem til. Da er det godt å komme tilbake Mesnali og senke skuldrene litt.

Ordføreren på sin side synes det er stas å ha nok en olympisk mester boende i kommunen. Hun peker på at Ringsaker har mye å by på for aktive idrettsfolk.  
- Grunneierne har investert mye for å legge til rette for både idrettsutøvere og andre som ønsker å bruke fjellet. Det bidrar til å forsterke mangfoldet og de gode mulighetene som finnes i kommunen, sa hun.