I salen satt stolte søsken, foreldre og besteforeldre som hadde kommet for å se sine håpefulle på scenen. Barna var delt på to forestillinger, og Teatersalen var så og si full begge gangene. Hver barnehage fremførte et eget nummer, før forestillingen ble avsluttet med tre fellesnumre.

Profesjonell forestilling
Samtlige femåringer fra 27 barnehager i Ringsaker har deltatt i Prøysen-prosjektet "Fra Hompetitten til Nøtteliten". I løpet av april-juni har barnehagegruppene fått tre sangmøter hver med Camilla Granlien eller Anna Sundström Otervik. De to har reist ut til barnehagene og møtt gruppene der, Camilla i Brumunddalsbarnehagene og Anna i Moelvbarnehagene.

Prosjektet ble avsluttet med de to forestillingene i Teatersalen, der barna ble akkompagnert av musikerne Harald Juliussen på bass, Annar By på gitar og Mari Skeie Ljones på fiolin, samt profesjonell lyd- og lyssetting. Anna Sundström Otervik og Camilla Granlien var forestillingens programledere. 
 
Felles Prøysenplattform
Målet med prosjektet var å gi alle femåringene i kommunen en felles plattform i overgangen fra barnehage til skole, at de skulle få oppleve et møte med profesjonelle aktører, samt at Prøysen-stoffet også kan virke samlende både for femåringsgenerasjonen, men også på tvers av generasjoner (siden foresatte og besteforeldre eller andre i salen inviteres med på fellessangene sammen med det som etter hvert vil utgjøre et storkor av femåringer).

Og etter nivået på allsangen under fellesnumrene på dagens forestillinger å dømme kan Prøysen også virke samlende på tvers av generasjoner.