– Både leking med maten og brødbaking er veldig i tiden, og konseptet passer veldig godt inn her. Vi har jo tenkt lukta av gjærbakst når vi bygde torget, sier markedssjef Bjørg Mykløy og byutvikler Monica Østenheden. 

Noe for enhver
Mens ungene kan bake pinnebrød og være kreative med brødskiva, har de voksne muligheten til å teste brødkunnskapene sine i en quiz. Det blir salg fra profesjonelle brødbakere som Kvarstad Gård, Lucky Mat og kommunens ulike bakerier, og på scenen står folkesanger Solbjørg Tveiten sammen med Annar Bye. 

Kommer for salg
Konkurransen om å lage det beste brødet er åpen for alle med bostedsadresse i Ringsaker. 

– Konkurransen er for amatører og vi håper mange ønsker å delta. Vinnerbrødet vil inngå i sortimentet til Bakeriet i Brumunddal og Baker Kristiansen i en begrenset periode, sier Mykløy, som sammen med Roger Amundsen og Trude Bergundhaugen utgjør juryen. 

Bonden i byen
Brøddagen blir også Bondens Markeds første besøk på torget i Brumunddal. Hvilke bønder som blir med er ikke spikret, men Østenheden er veldig fornøyd med at markedet ser på Brumunddal som en attraktiv arena. 

– Vi håper dette kan være starten på et langt og fruktig samarbeid. Vi vet allerede at markedet kommer tilbake i juledrakt i desember, forteller Monica Østenheden. 

Program for dagen:
10.00 – 15.00 Bondens Marked
12.00 – 15.00 Brøddagen
12.00 – 14.30 Lek med maten – lag den morsomste brødskiva
12.00 – 14.30 Brødquiz
12.00 – 15.00 Pinnebrødbaking
14.45 – 15.00 Kåring av vinnere


Meld deg på konkurransen om Ringsakers beste brød innen 15. oktober!
Send e-post til olm@ringsaker.kommune.no eller ring tlf. 995 66 406.