I samarbeid med WWF inkluderer IKEA elevene for å lære dem om hvordan de jobber med bærekraft, og for at de skal hjelpe til med å passe på alt går riktig for seg. 

– I alt bærekraftarbeid er barna de aller viktigste, for det er de som skal arve kloden. Det er viktig at vi gir dem grunnlaget de trenger for å forvalte denne arven. Vi håper og tror at det ligger god læring i å komme inn på en stor bedrift som IKEA og høre om hvordan vi arbeider med ulike miljøspørsmål og hva vi gjør sammen med WWF, sier Yngvill Ofstad, prosjektleder for bærekraft i IKEA Norge.

Klimabudbringere
Klimabudbringerne er et samarbeid mellom IKEA, WWF og lokale barneskoler rundt IKEA-varehus over hele Norge. Målet er å gi elever i grunnskolen en praktisk arena for å lære om miljøutfordringene verden står overfor.

Sjetteklassingene på Kirkenær skole har tidligere gravd ned en tidskapsel under varehuset, med tanker og ønsker for jorda om 100 år. I dag gjennomførte de sin første ordentlige inspeksjon på byggetomta. I løpet av skoleåret skal de besøke IKEA Ringsaker ytterligere tre ganger for å inspisere både byggeprosessen og driften av varehuset. Prosjektet inkluderer også klasseromsundervisning med WWF, der temaene naturressurser, energi, transport og avfall står på planen.

Krever enda flere elbilparkeringer
– Vi har lært om at gamle produkter kan bli til nye ved å resirkulere. Plastflasker kan bli til puter for eksempel, slik kan vi bruke de om igjen, forklarer Carmen Lerfald Stensby og Jon Fredrik Koller. 

Inne i varehuset var det fortsatt tomt, bråkete og mørkt, men ut i fra engasjementet til elevene var det nok gjevt å få komme på besøk. På utsiden igjen fanget de ulike parkeringsplassene barnas oppmerksomhet. 

– Det er veldig bra at det er elbilparkering her, men jeg tror de vil komme til å trenge mange flere enn åtte plasser framover, så det bør de tenke på, sier Jon Fredrik Koller.

Varehussjef Jens Listrup er enig og takket for innspillet.

– Det tror jeg og, jeg har selv akkurat kjøpt meg elbil, og jeg tror flere og flere vil gjøre det samme. Vi skal se om vi kan få flere plasser etter hvert, lovte varehussjefen.