Hun var en av 20 jenter fra Ringsaker som ønsket å være årets Lucia. Under en loddtrekning ble lappen med hennes navn trukket ut som vinneren. 

– Jeg tror dette blir gøy og spennende. Jeg har aldri vært Lucia før, forteller 12-åringen. 

Nora fra Stjernekamp synger
Luciatoget starter utenfor Teatersalen kl. 16.00 og går ned mot torget. Der vil Nes håndball og lensmannskontoret fortelle om Ringsaker kan smykke seg med rekordtittelen. Luciasangen skal synges og det hele avsluttes på storslått vis med Stjernekamp-vinner Nora Foss Al-Jabri. 

– Hun er en skinnende stjerne som senere på kvelden står på scenen i Teatersalen sammen med Brumunddal musikkorps og Knut Kippersund Nesdal. Vi har gjort en avtale med managementet hennes slik at hun også synger på torget. Å ha henne her er stort, sier byutvikler Monica Østenheden. 

Julemarked med 40 boder
13. desember er også datoen for årets siste julemarked på torget. 30 – 40 boder selger alt fra honning og sjokoladekonfekt til geiteskinn og klær. Bondens Julemarked vil være til stede med kortreist kvalitetsmat fra Hedmark. 

– Ta med hele familien og kom – både på julemarked og luciatog. Vi ønsker luciakledde folk i alle aldre. Det holder med noe hvitt på overkroppen. Det er ingen krav om lys, men det er veldig hyggelig om mange har med elektrisk lys, sier Østenheden. 

Meld deg på Luciatogets Facebook-event