– Vi har fantastisk mange flinke matprodusenter i Ringsaker. Gjennom matkassene viser vi frem noen av dem, og gir folk muligheten til å kjøpe en ferdig sammensatt pakke med deilige smaker. I trekassa ligger det også en folder med beskrivelse av produktene, tips til hva de kan brukes til og oversikt over andre matprodusenter du kan utforske, sier markedssjef Bjørg Mykløy.

Kortreiste kasser
Trekassene er det arbeidsopplæringstjenesten i Brumunddal som har snekret.

– Det er morsomt at AO-tjenesten blir forespurt om slike oppdrag. Mål og utseende ble utviklet sammen med oppdragsgiver, og etter noen justeringer ble det til en ferdig kasse. Nesten som Prøysen skriver om i «Julepresangen». Vi forsøker å være tilpasningsdyktige, på den måten kan vi skaffe ulike oppdrag, som gir brukerne våre jobber, sier Per Knutsen ved AO-tjenesten i Brumunddal.

– Slike oppdrag skaper glede og trivsel hos brukerne. AO-tjenesten har som motto: «Opplevelse og mestring». Disse elementene er med på å bidra til et produkt som andre kan ha nytte og glede av. Det er utfordringen vår, og når vi lykkes med dette, ja da er vi fornøyd, sier han.

Tester ut markedet
Matkassene selges på Prøysenhuset for 499 kroner, og finnes i et begrenset antall.

– Vi tester ut med 50 kasser i år. Blir det en suksess kan det bli nye kasser med andre produkter neste år. Vi håper dette inspirerer flere til å utforske de lokale matprodusentene, sier Mykløy.

I matkassene finner du:

  • Knekkebrød fra Skafferiet
  • Eplemost fra Hovelsrud gård
  • Solbærtoddy fra Mølstad gård
  • Plommesyltetøy fra Braastads Epler
  • Rødløksmarmelade fra Stubberud gård
  • Honning fra Helgøya Bie
  • Sjokoladekonfekt fra Kvarstad gård


Ønsker du å kjøpe flere matkasser? På grunn av lagringskapasiteten på Prøysenhuset kan det være lurt å bestille på forhånd om du ønsker å kjøpe flere matkasser. Bestilling kan gjøres på e-post til ceh@ringsaker.kommune.no.