Denne uka har iskunstner Peder Istad workshop med skoleelever i Moelv og Brumunddal. Tirsdag lagde elever i Moelv iskunst på gatetunet, mens Brumunddalselevene fikk utfolde seg på torget onsdag. 

– Vår visjon er å gjøre det like seriøst for ungene som oss selv. De får det beste materialet i is og kunsten blir lyssatt, forteller Istad.

Kunstverk du kan utforske
Istid ble for første gang gjennomført i fjor. En mild vinter gjorde levetida til kunstverkene kortvarig. Også i år kombineres elevenes kreasjoner med iskunst laget av Istad og hans kolleger. I år har de tatt høyde for mildere vær. 

– Vi hadde en plan når vi kom hit, men ble inspirert av en haug med snø på torget og endret hele planen. Vi har brukt komprimert snø på innsiden av isen, noe som gir varighet og gjør at kunstverket ikke vil kollapse, forteller Istad. 

Kunstverket vil ikke bare være visuelt vakkert. Man kan gå inni det, oppå det og ungene kan skli ned fra det. 

Utekino
Istida åpnes offisielt på torget i Brumunddal lørdag 17. januar kl. 16.00. Da skal kunstverket til Istad og hans kolleger være ferdig, skøytebanen åpnes og den populære filmen «Frost» vises på utekino.

– Det er kaldt ute, så kle dere godt. Ta gjerne med noe å sitte på, skøyter og noe varmt å drikke. Skinnfeller og soveposer kan være godt å ha, oppfordrer kultursjef Asle Berteig.

Så lenge været tillater det vil det bli musikk på torget hver lørdag mellom kl. 12.00 og 14.00. 

Se bilder fra workshopen i Moelv og Brumunddal i bildeserien under: