Det ble notert flittig da elevene fra Kirkenær besøkte IKEA i dag. Vareutvalget og de tekniske løsningene imponerte stort, men størst av alt var det at de fikk servert pizza og brus før omvisningen!

Bærekraft i alle ledd
IKEA har fokus på bærekraftig bruk av materialer, både med tanke på valg av materialer og mengde materiale som brukes i produksjon av varene deres.

– Også når det gjelder maten som selges her på IKEA så har vi fokus på bærekraft. Fra og med høsten vil all fisken som kjøpes på IKEA være ASC-sertifisert, forteller varehussjef Jens Listrup. ASC-sertifisering garanterer at de som produserer laksen følger en global standard for miljøsertifisert havbruk. 

Overrasket over miljøprofil
Elevene fra Kirkenær er veldig godt fornøyd med opplegget de har vært med på gjennom sin rolle som Klimabudbringere.

– De har lært utrolig mye, og så har de nok følt seg litt stolte over at de har fått lov til å være først innenfor veggene her på IKEA, sier kontaktlærer Reidun Evjestad.

Tristan Alex og Sondre synes det har vært veldig spennende å være med, helt fra tidskapselen ble grav ned på parkeringsplassen i fjor vår og fram til det nå nærmer seg åpning.

– Jeg er litt overrasket over hvor mye IKEA tar vare på naturen, sier Tristan Alex. Sondre er enig, og legger til at han trodde IKEA bare var som alle andre butikker. Etter å ha blitt kjent med både WWF-pandaen og IKEAs tanker om gjenvinning og resirkulering er inntrykket endret.