2,5 år etter at nyheten om IKEA-etableringen i Nydal ble kjent, står varehuset på 28.000 kvadratmeter ferdig. Ordfører Anita Ihle Steen og varehussjef Jens Listrup samarbeidet om å sage tømmerstokken – som markerte åpningen av kjedens syvende varehus. 

Korpsmusikk og sang
Henriette Brunsgård ledet åpningsseremonien, som hadde underholdningsinnslag med Furnes Musikkforening, Nora Foss Al-Jabri og Stig Gustu Larsen. Klimabudbringerne fra Kirkenær skole fikk også komme opp på scenen. De hadde ansvar for å plante IKEA-treet. 

– I IKEA er det en tradisjon å plante et tre når vi åpner et nytt varehus. Treet vokser, akkurat som de ansatte gjør i sine roller, sa varehussjef Jens Listrup. 

Våkenatt på utsiden
Noen av IKEA-kundene var tidligere ute enn andre. Donna Stewens fra Gjøvik ankom varehuset klokken 21 kvelden før. Hun var ikke alene. Flere andre hadde våkenatt før IKEA-åpningen.

– Jeg er på jakt etter et nytt kjøkken, sa en av de til konferansier Henriette Brunsgård. 

Store ringvirkninger
Åpningen av IKEA er en stor dag for Ringsaker kommune. Ikke bare tilfører etableringen over 200 nye arbeidsplasser, den har også store ringvirkninger. 

– Vi merker en økt interesse for etablering i Nydal. Dette er bare starten. Det er en bra dag for Ringsaker og for Hamarregionen, sa ordfører Anita Ihle Steen.