– Vi prøver å nå forskjellige aldersgrupper gjennom året. Det skal være noe for alle på torget i Brumunddal, sier byutvikler Monica Olsen Østenheden.

Vannmusikk og sykkel
Selve åpningen finner sted kl. 12.00, når fontenen igjen fylles med vann.

– Henning Ramseth har tatt på seg å arrangere Händels «Watermusic» for fire el-gitarer, og vil framføre stykket sammen med gitaristene Tommy Nilsen, Geir Atle Johansen og Erik Harstad under åpningen, forteller Østenheden. 

I tillegg blir det konkurranse i regi av Trygg Trafikk, konsert med Brumunddal Musikkorps og guidede sykkelturer med Brumunddal Sykleklubb.

– Trialsyklist Erik Solbakken skal kjøre et trialshow, og han inviterer også til trialworkshop. Det er bare 15 plasser, og de som ønsker å delta må melde seg på til meg innen 1. mai, sier Østenheden.

Klikk her for påmelding!

Bondens marked
Bondens marked trivdes så godt i Brumunddal at de kommer tilbake, og også de vil være til stede på åpningslørdagen. 

– Mange har ytret ønske om mer mat på torget, og det er derfor ekstra gledelig å kunne ta imot Bondens Marked hele sju ganger i løpet av året, sier Østenheden.

Allsidig program
Utover i sommersesongen er det noe som skjer hver lørdag, og arrangementene spenner fra sykkelritt, matmarkeder og reiselivsmesse til Prøysenkonserter, bilutstilling og Tømmerstock. 

Det planlegges et eget sommerprogram i Moelv også, som skal lanseres i løpet av mai.