Forestillingen er en del av det nasjonale prosjektet Den Unge Scenen (DUS). Det Norske Teatret inviterer dramatikere og forfattere til å skrive ny samtidsdramatikk for ungdom, og ungdomsgrupper velger ett av syv manus som de vil jobbe med. I løpet av våren arrangeres det regionale mønstringer over hele landet hvor flere grupper samles til ulike festivaler, og viser forestillingene for hverandre.

Vant lokalmønstring
Den regionale mønstringa for Hedmark og Oppland ble arrangert 14. og 15. mars av Teater Innlandet på Hamar kulturhus. Ungdomsteatret fra Ringsaker kulturskole var en av tre grupper fra Hedmark som deltok, i tillegg til tre grupper fra Oppland. Av de seks teatergruppene var det ungdomsteateret fra Ringsaker kulturskole med forestillingen «Jenta som ingen kunne mobbe» som vant frem etter lokalmønstringen.

7. til 9. mai spiller de på den nasjonale mønstringen på Det Norske Teatret i Oslo. Ungdomsteatret har vært med på DUS tre ganger før. Denne gangen kom de helt opp, og gleder seg til å spille på Det Norske Teatret.
 
Disse er med:
Guri: Tiril Malm Sunde
Sunniva: Eivor Braastad
Katrine: Kamilla Brånås
Anne: Marianne Østby
Petra: Maria Eskild Moore
Sveinung: Helga Marie Tørhaugen Ødegård
Petter: Ardit Hajradini
Andreas/Britt, moren til Sunniva: Mathilde Mykløy
Lærer: Andrea Johannessen Elde
Liv, moren til Guri: Anna Leona Øynes
Lars, faren til Guri/Sølve: Mathias Solberg
 
Regi/teaterlærer: Trine Nyhus Lørum

Ungdomsteatret ved Ringsaker kulturskole består av 12 elever fra 13-18 år. Ungdomsteatret har holdt på i 9 år, og jobber med alt fra eldre dramatikk som Shakespeare til nyere samtidsdramatikk.