– Vi ønsker at folk skal trives og bruke byene våre. Da er det viktig å legge til rette for aktivitet i sentrum. Regnet får vi ikke gjort noe med, sa rådmann Jørn Strand. 

Bruk regionen
I Brumunddal viste 20 aktører fra Hamarregionen seg frem på reiselivsdagen «Turist i eget rike». Der kunne publikum smake på kortreiste produkter, få smakebiter fra sommerens festivaler og få tips til steder å besøke. Fra scenen i Brumunddal oppfordret rådmannen innbyggerne til å være turister i egen region.
 
– Vi bor i en fantastisk region som har mye å by på. Vi er opptatt av at dere trives her, at dere har gode opplevelser her, og at dere handler her. Min lille oppfordring er: Bruk butikkene, bruk kafeene og bruk spisestedene. Jeg oppfordrer alle til å stille opp litt ekstra for de som driver virksomheter her, sa Strand.
 
Rådmannen benyttet også anledningen til å orientere om hva som skjer framover i Brumunddal.
 
– Brumunddal er i utvikling! Flomsikring og elvepromenade bygges, konkrete planer for hotell ved Mjøsa og for Innlandets fineste strandområde er snart klare, Nygata og Øverbakkvegen rustes nå opp til miljøgate, HosHai er på plass, og snart er sentrum fullt av blomster, sa rådmannen.

Hageinspirasjon
I Moelv var selveste Finn Schjøll hovedattraksjonen. Han skapte glede i regnværet i Moelv med et blomstershow til inspirasjon for de oppmøtte, der han viste hvordan man med enkle grep kan lage flotte dekorasjoner. Schjøll roste også arbeidet som er gjort med beplantning i Moelv. 

– Alle kan lage noe vakkert med blomster. I Moelv er det allerede veldig vakkert. Jeg la merke til alle blomstene og den fine beplantningen med én gang jeg kom kjørende inn i byen. Det er tydelig at man her har skjønt hvor viktig det er å ha det vakkert rundt seg, sa Schjøll.  

Underveis fikk han spørsmål fra tilskuere, og svarene skapte mye latter blant publikum. Det var flere utstillere med boder, og blomster kunne kjøpes på markedet. En av utstillerne var Tor Sagstuen i Calluna’s Blomster. Han var fornøyd med dagen til tross for regnet.

– Det er så fantastisk moro å få selveste Blomster-Finn til Moelv, sa Sagstuen.

Mens reiselivsdagen var et samarbeid mellom Hamarregionen Reiseliv og Ringsaker kommune, samarbeidet kommunen med Moelv Handelsstand om arrangementet i Moelv.