– Det er et etterlengtet senter som snart er på plass. De ansatte fortjener ros – de har vært tålmodige. I lengre tid har de måttet drifte på to plasser. I det nye bygget får både de og brukerne helt andre rammebetingelser enn de har i dag, sier rådmann Jørn Strand.

Store rom med farger
Avlastningssenteret på 1.400 kvadratmeter rommer ti soverom fordelt på to avdelinger, med tilhørende bad. I tillegg er det to barneboliger som inneholder stue med åpen kjøkkenløsning, soverom og eget bad.

Det nye bygget har også sanserom, terapibaderom, en stor og tre mindre stuer, leke-/trimrom, et stort kjøkken, vaskerom, laderom for rullestoler, foreldrerom, møterom og garderober.

– Bygget er tilpasset brukernes behov. Rommene er store og vi får den plassen vi trenger til rullestoler og annet stort utstyr. Hvert rom har takheis, og en kontrastvegg i sterke farger gjør rommene hyggelige, sier leder Hege Terese Granstrøm.

I fine omgivelser
Med beliggenhet ved siden av Mørkved skole i Brumunddal er det store muligheter for aktivitet i nærområdet. Avlastningssenteret vil kunne bruke nyskolens uteområde når den står klar, og har selv et uteområde med lekeapparater, plaskebasseng og urtehage.

– Vi gleder oss til å flytte til dette bygget. Det blir en ny verden for barn og ungdom som mottar våre tjenester, sier Granstrøm.