2015 er Friluftslivets år, og lørdag 5. september sover folk utendørs over det ganske land. Så også i Ringsaker, hvor Ringsaker kommune samarbeider med flere aktører om samlingspunkter i hele kommunen der innbyggere kan komme sammen og oppleve en natt i naturen.
 
Tilrettelagte overnattingsplasser
Det holdes "Natt i naturen"-arrangementer over hele landet, og i Ringsaker har et samarbeid mellom kommunen, speidergruppe​ne, Moelv jeger- og fiskeforening, HHT Ringsaker krets og Mesna leirskole gjort det mulig å invitere til totalt seks "friluftscamper" som alle har egne program og aktiviteter for kvelden.
 
– Interessen og engasjementet har blitt stort, og dette kommer til å bli en veldig spesiell opplevelse uansett hvilken av basene man velger å møte opp på, sier folkehelsekoordinator Wenche Enge ved kulturkontoret.
 
I Ringsaker kan man overnatte på følgende camper:

  • Kvitsandvika (Brøttum)
  • Ringstrand (Moelv)
  • Skurven (Helgøya)
  • Vollkoia (Furnes)
  • Husebyparken (Brumunddal) 
  • Mattisvollen (Sør-Mesna) 

– Folk må ta med telt, sovepose og liggeunderlag, varme klær, bålmat, drikke og ikke minst mange venner, oppfordrer Enge. 

Bålpanner og en ekstra lavvo står arrangørene for. Det blir ulike aktiviteter på de ulike campene, som for eksempel pinnebrød på bål, spikking, popkornpopping, livlinekasting, hesteskokasting, fisking, nattorientering, kanopadling, uhøytidelige konkurranser, sang rundt leirbålet mm.
 
Konkurranse
– Folk står selvfølgelig fritt til å overnatte andre steder også. Det er fullt mulig å slå opp telt i hagen, dersom det passer bedre, sier folkehelsekoordinatoren.
 
Uansett om man sover hjemme i telt eller på en av de definerte basene, oppfordres folk til å dokumentere overnattingen med et bilde på Instagram.
 
– Ta et bilde av din natt i Ringsakernaturen, og del bildet med oss på Instagram merket med #nattiringsakernaturen. Da kan du vinne gavekort på artige opplevelser, sier Wenche Enge, som håper mange tar utfordringen og tilbringer en natt ute lørdag 5. september.

Meld deg på Facebook-eventen