Denne uka startet Brøttum barne- og ungdomsskole med sitt nye frokosttilbud. To dager i uka kan elevene kjøpe havregrøt i kantina. 

– Et godt næringsinntak tidlig på dagen gjør det lettere å holde fokuset og konsentrasjonen oppe. I tillegg har det et sosialt aspekt som kan være viktig for elevmiljøet. Vi starter i det små og skal lytte til elevene for å finne utviklingspotensialet, sier skoleleder Haldis Sveen. 

Grøt fra matproduksjon
Havregrøten lages av kommunens matproduksjonsenhet. I likhet med maten som serveres på bo- og aktivitetssenterene blir grøten vakumpakket, og varmes opp på skolen før den serveres. 

– Havregrøten er laget av melk og vann for å få med enda flere næringsstoffer. Den inneholder mye fiber, som gir stabilt blodsukker over tid, forteller leder Vidar Sveadalen. 

Etter tilbakemeldingene fra elevene å dømme faller grøten i smak. Syver Solberg synes det er koselig å starte dagen i kantina med kompisene. Det samme synes Yantini Anantharasa og Olivia Andresen. 

– Det var godt med havregrøt til frokost, sier jentene. 

For 200 kroner kan elevene kjøpe et klippekort med 10 frokoster. I tillegg til havregrøten får elevene juice, melk, vann og frukt. Tilbudet er for elever fra 5. til 10. trinn.