– Tanken bak er at alle femåringer skal ha et likt sangreportoar når de begynner på skolen. Gjennom prosjektet opplever de mestring og samhold, sier Solbjørg Tveiten fra kultur og Mette Westgaard fra biblioteket.

Tett på Lindgren
Prosjektet ble for første gang gjennomført i forbindelse med jubileumsåret for Alf Prøysen i fjor. Da holdt 351 femåringer forestillingen «Fra Hompetitten til Nøtteliten» i Teatersalen.

– I år har femåringene fått oppleve «Fra Villa Villakulla til Katthult». Barnehagene som har meldt seg på har fått møte Camilla Granlien eller Margrete Nordmoen. Gjennom disse møtene har ungene fått oppleve Lindgrens forfatterskap og lært utvalgte Lindgren-sanger. Bibliotekets formidling av Astrid Lindgrens bøker har vært knyttet opp til musikernes arbeid, forteller Solbjørg Tveiten. 

Sangforestilling
Foran et amfi fylt med stolte foreldre, søsken og besteforeldre fikk barnehagene synge en sang hver. I tillegg hadde de et fellesnummer med tre sanger. Barnehagene var fordelt på to forestillinger. 

– Gjennom dette prosjektet har vi løftet frem litteraturen og kunstnerskapet til Astrid Lindgren – den beste og viktigste barnelitteraturforfatteren vår, sier Mette Westgaard. 

Se ungene fremføre Pippi Langstrømpe: