Leder Hege Terese Granstrøm er veldig fornøyd etter to hektiske måneder i drift.

– Bygget er virkelig tilpasset brukernes behov. Her har de mer rom rundt seg og det er lettere for oss å gjøre individuelle tilpasninger. Vi ser allerede at mange av barna som er her har blitt roligere, sier Granstrøm, som forteller om foreldre som har stått med tårevåte øyne etter åpningen.  

Eget terapibad
Det nye avlastningssenteret til 64 millioner kroner er på 1400 kvadratmeter og rommer ti soverom fordelt på to avdelinger. I tillegg er det to barneboliger som inneholder stue med åpen kjøkkenløsning, soverom og eget bad. 

– Vi har også terapibad, sanserom, stuer, trim-/lekerom, foreldrerom, møterom og garderober, forteller Granstrøm. 

Kunstner Cathrine Kullberg står for den innvendige utsmykningen. Kunstverkene «Venniveggen» er laget slik at ungene kan ta på, oppleve og speile seg i dem. 

Norges fineste?
Rådmann Jørn Strand takket entreprenør Martin M. Bakken for et godt samarbeid. Han takket også ansatte og brukere for tålmodigheten de har vist i ventetiden. Det er ni år siden saken om nytt avlastningssenter først ble politisk behandlet.  

– Dette er et etterlengtet senter og jeg vil berømme tålmodige brukere og ansatte. Et svært viktig ledd i kommunens tjenestetilbud har nå fått en skikkelig oppgradering med splitter nye tidsmessige lokaler. Jeg lurer på om ikke dette er Norges fineste avlastningssenter, sa rådmannen. 

Betyr mye for mange
Ordfører Anita Ihle Steen klippet den røde snora og ga et bidrag på 10.000 kroner til uteplassen på avlastningssenteret.   

– Dette senteret vil bety mye for mange i årene fremover. Det er en avgjørende trygghet for barn og unge som virkelig trenger det

Under åpningen mottok avlastningssenteret 50.000 kroner fra Flittige Hender og 100.000 kroner fra Lions Club Brumunddal. De har også tidligere fått gaver fra frivillige og privatpersoner.