– Sammen med ti topper i Ringsaker er dette et av våre mest populære tilbud. Folk kommer seg ut på tur, og oppdager steder i kommunen de ikke kjente til fra før, forteller folkehelsekoordinator Wenche Enge. 

Turer for alle
Blant årets fem skiposter finner vi tre på Sjusjøen, en i Næroset og en i Nybygda. Alle som leverer inn turkort innen fristen 15. april er med i trekningen av fine premier, som gavekort i Tretopphyttene, dagskort i Sjusjøen skisenter, Swix-dress fra VisitSjusjøen og drikkebelter fra Ringsaker kommune. 

– Man trenger ikke å ha gått alle turene for å levere inn turkort, understreker Enge. Brosjyrer med turbeskrivelser og turkort ligger tilgjengelig på biblioteket, på servicesenteret i Brumunddal og Moelv og i sportsbutikkene. Føreforhold kan sjekkes på skisporet.no før turen.

Dette er årets poster:

  1. Midfjellet, Sjusjøen
  2. Natrudstilen (Brannhytta), Sjusjøen Skisenter
  3. Vesle Moste, Ljøsheim
  4. Vardåsbua, Næroset
  5. Purkedalskoia, Furnes

Aleksander Gamme
Når man først er i skimodus inviterer Ringsaker kommune ved biblioteket og kultur – i samarbeid med Barnas Turlag – til foredrag med Aleksander Gamme på biblioteket i Brumunddal 11. februar. Den kjente eventyreren, polfareren, ekspedisjonslederen og forfatteren er for tiden aktuell med blant annet «Oppdrag Nansen» på NRK Super.

– Vi gleder oss veldig til å få Gamme hit. Han har med seg bøker for salg også, så publikum oppfordres til å ta med seg kontanter dersom de ønsker å sikre seg et signert eksemplar, sier biblioteksjef Mette Westgaard.