– Dette er en arena der lærlingene kan få god trening til fagprøven, forteller lærlingekoordinator Hilde Arnesen.

Under press 
Linn Brekke og Jørgen Lishagen var blant de første som var i ilden, og de var veldig godt fornøyd.

– Dette var veldig spennende, og ikke så ille som vi trodde på forhånd, mener Jørgen. Oppgaven var helskift av sengetøy med pasient i senga, og lærlingene ble vurdert ut fra hygiene, kommunikasjon og samhandling, observasjon og sykdomslære.

– Det er ikke så ofte vi skifter på senga mens pasienten ligger der, så det var en del ting å tenke på underveis. Blant annet er det viktig at man hele tiden passer på at det er behagelig for pasienten, og at man forklarer hva man gjør underveis, sier Linn. Begge synes det er fint at de kan få prøvd seg med dommere til stede, slik at de får øvd på den situasjonen som er når man går opp til fagprøva. 

– Det er jo først når du er i en pressa situasjon at du ser hvor godt du faktisk kan ting, påpeker Jørgen.

Vinnerne
Dommerne besto av veiledere fra de ulike omsorgsdistriktene, og på slutten av dagen ble det kåret to vinnerlag; Genet Berhe Tekle og Malin Svenmoen på det ene laget og Andrine Fauskrud og Stine Syljuberget på det andre.

– Vi ser at dette er en nyttig gjennomgang for lærlingene, og de gir også gode tilbakemeldinger på opplegget. Ifølge dommerne var det et jevnt over veldig høyt nivå på lærlingene i år, og det lover godt for framtidas helsefagarbeidere, sier Hilde Arnesen. Yrkeskonkurranser er et pedagogisk verktøy for økt motivasjon og mestring i fagopplæringen. Det arrangeres både Fylkesmesterskap, Norgesmesterskap, Europamesterskap og Verdensmesterskap i tillegg til lokale konkurranser som i Ringsaker.