Fra kl. 10 til kl. 19 var det høytlesing for de minste. Deretter var det høytlesing av litteratur for det voksne publikum.

Leseglede
Ordfører Anita Ihle Steen fikk æren av å starte lesemaratonen da hun leste «Karsten og Petra på biblioteket» for barn fra Buttekvern barnehage. 

– Et av barna mente at det å være ordfører kunne sammenlignes med det å være trollet i «Bukkene Bruse», og sånn kan det sikkert virke noen ganger, lo ordføreren etter at hennes «etappe» var over.  

Barna syntes for øvrig det var stor stas å tenke på at en gutt fra Brumunddal har hovedrollen i neste «Karsten og Petra»-film. 

Viktig rolle
Tema for årets barnehagedag er høytlesing, og for biblioteksjef Mette Westgaard var det helt naturlig å ta tak i dette fra bibliotekets side.

– Vi vet at det å lese høyt for barn bidrar til språkutviklingen. Barnehagene spiller en viktig rolle i denne sammenheng, sier Westgaard. Gode lesevaner er grunnlaget for all læring, og barnehagene gir alle barn et møte med bøkenes verden. 

– Barn fortjener å bli marinert i god barnelitteratur, derfor satser biblioteket mye på å nå fram til så mange barn som mulig gjennom  barnehagebibliotek, bokpakker og barnetimer, forteller biblioteksjefen.