Sjettetrinnselevene har nå hatt faget «Mat og helse» i et halvt år, og fått jobbe med teknikker, forståelse av oppskrifter og ikke minst samarbeid. Nå får de vist sin kunnskap.

Høy temperatur
Det var mye å tenke på for elevene som var med i første pulje av kokkekampen fredag 4. mars. Det var tydelig at mange hadde forberedt seg godt og øvd mye på forhånd, slik at de hadde klart for seg hvordan oppgaven skulle løses. Samtidig er det noe spesielt å jobbe under tidspress. 

– Vi har snakket mye om at det aller viktigste er å lese oppskriften nøye, slik at man er helt sikker på at man gjør tingene riktig og ikke glemmer ingredienser, sier Eli Røhnebæk, som underviser elevene i mat og helse.

Egenvalgt meny
Hver gruppe lagde en toretters meny bestående av enten forrett og hovedrett, eller hovedrett og dessert. Et dommerpanel bedømte resultatet, både ut fra kriteriene presentasjon og smak.

– Her var det mye som var veldig godt. Det er tydelig at elevene har øvd og forberedt seg i forkant, mente rektor Else Margrethe Holst, som satt i juryen sammen med kontaktlærer og to elevrådsrepresentanter.

Hvem som til slutt går av med seieren blir klart om ei uke, når de siste tre gruppene har vært i aksjon.