Elevene kunne velge mellom flere aktiviteter, og blant annet hundekjøring var veldig populært.

– Jeg har brukket armen min tidligere, så det var ikke så mye jeg kunne gjøre. Da passet det veldig godt at jeg kunne prøve hundekjøring, sa Andrea Andersen fra sjette trinn på Kilde skole. Sammen med venninnen Moa Andersson fikk hun en fin rundtur i sleden. 

Kommende skiskyttere?
Rundt tjue elever hadde meldt seg på skiskyting, og etter en innføring i skyting på standplass var det klart for stafett.

– Det er veldig fint med en slik dag, for da kan man prøve nye aktiviteter, sa Petter Lunna fra sjette trinn på Brøttum skole. Konkurranseinstinktet våknet til for fullt da han og lagkameratene skulle gå stafett mot elever fra de andre skolene. 

Likt for alle
Mathias Neraasen i Ringsaker Allmenning og Terje Flaatrud i Asko er enige om at det er veldig trivelig å kunne invitere skoleelevene til en slik dag i fjellet.

– Vi er lokale Ringsakerbedrifter som gjør det ganske bra, og vi ønsket å gi noe tilbake. Mange unger i dag kommer seg ikke så lett ut, og vi ønsket å gi et tilbud som var tilgjengelig for alle, sier Mathias Neraasen. 

Alt av skiutstyr kan lånes gratis fra Natrudstilen, og alle aktiviteter er kostnadsfri. Slik får alle muligheter til å prøve det de har lyst til.  

– Barna er veldig høflige og trivelige, og det er blide ansikter overalt. Det er også spesielt morsomt å se hvordan de barna som har tilrettelagte behov lyser opp når de får være med på hundekjøring, sier direktør Terje Flaatrud i Asko Hedmark AS.