Når Ringsakers utstillingsvindu for kortreist mat åpner 7. mai kl. 11.00 vil Bondens Marked og andre matboder fylle sentrum. På torget blir det konsert med Gaute Ormåsen med band og kokkeshow med Hai Hang, Charlotte Mohn Gaustad og Tommy Østhagen. 

– Kokkene vil få hver sin kasse med varer fra Matfatet, og skal lage hver sin rett basert på samme råvarer. Det vil bli smaksprøver for publikum, og man kan få oppskriftene, handle med seg varene hos Matfatet og diske opp med samme rett hjemme på kjøkkenet, sier Strand.

Kortreist kvalitet
Daglig leder i Mjøsanker, Erik Tangen, kan fortelle at håndverkerne jobber på spreng for å bli ferdige med Matfatet. Kortreist er stikkordet også for interiøret.

– Interiørdesignerne i Rom for Rom har kommet med spennende løsninger som er med på å gi Matfatet det moderne og rustikke preget vi ønsker. Design D har spesiallaget torgbord som blir selve hjertet i utsalget, sier Tangen. 

Til nå er rundt 30 produsenter av kvalitetsråvarer fra regionen på plass, og Mjøsanker er langt fra ferdige med sine gårdsbesøk. I Matfatet vil du kunne finne alt fra eplecider fra Braastad og vaktelegg fra Bente Lerheim, til kvalitetskjøttfe fra Kristian Hovde. 

– Det er også en rekke andre produsenter som jobber med egne varer spesiallaget for Matfatet. Dette vil bli et sted hvor både gourmetkokker og sultne spisegjester vil føle seg hjemme, forteller Tangen. 

– En magnet
Med Matfatet ønsker Ringsaker kommune å heise landbruket generelt og produsentene av lokalmat spesielt. Rådmannen peker også på at Matfatet vil være viktig for handelsnæringen. 

– Vi tror dette blir en magnet som trekker folk til Brumunddal. Det er et regionalt prosjekt – hele Innlandets mathall. Nå håper vi alle setter av datoen og kommer til torget 7. mai. Dette blir stort, fastslår Jørn Strand.