Det var barne- og ungdomsarbeider Elin Angell Olsen i Moelv barnehage som fikk ideen til en ny, fastmontert utendørs avkledningsbenk, og med AO-tjenesten på laget ble ideen snart realisert.

Praktisk og ergonomisk
Ansatte i barnehager er mye plaget med vond rygg og slitasjeskader, og som verneombud er Angell Olsen spesielt bevisst på at folk må jobbe på en ergonomisk riktig måte.

– Vi har mye fokus på ergonomi i barnehagen, og det er kjøpt inn masse hjelpemidler for å bidra til å lette det fysiske arbeidet for de ansatte. Men jeg savnet muligheten til å kunne ha en nedfellbar avkledningsbenk ute. Jeg nevnte det for hovedverneombud Britt Hovland, og hun var veldig enig i at det skulle vi ha hatt, sier hun.

Det å kunne kle av barna utendørs er veldig gunstig i litt trangbodde barnehager.

– Vi ser også at det å kunne ta av vått og skittent yttertøy utendørs letter arbeidet for renholderne våre, så det er veldig mange positive sider ved dette, sier Marianne Støvneng Olsen, som er leder i barnehagen.

Stas å skru
Jan Erik Nikolaisen ved AO-tjenesten tok utfordringen fra Moelv barnehage på strak arm. Benken har de laget fra bunnen av, i samarbeid med AO-tjenesten på Holo. 

– Sveisingen ble gjort på Holo, mens brukerne våre har hatt jobben med å skru delene sammen. Dette er et helt klart vinn-vinn prosjekt, der barnehagen har fått noe de har stor nytte av samtidig som våre brukere får drive med noe de synes er morsomt, forteller han. Det gir en spesiell følelse å kunne skru noe sammen og se at det funker, og det er en tydelig stolt Torfinn Kraabøl som viser fram den nye oppfinnelsen.

Nytt produkt
En avkledningsbenk av denne typen er ikke laget før, og AO-tjenesten tar gjerne på seg arbeidet med å lage flere.

– Vi kan lage to til tre i uka, så dersom det er flere som vi ha en slik benk er det bare å ta kontakt, sier Nikolaisen.