Torsdag 21. april ble 23 ulike bedrifter og arbeidsplasser i Ringsaker presentert for 9. klassingene på Brumunddal ungdomsskole. Møtet med næringslivet skal gi elevene bedre forutsetninger for det viktige skolevalget de skal ta neste vår.

Nyttig for elevene
Mens Sivert Grimstad Hangård allerede hadde siktet seg inn på IT, fikk Hedda Solberg Johansen og Mina Bø mersmak da de hørte Jon Helge Østerhagen presentere mulighetene i EVRY. 

– IT er ikke en bransje det prates så mye om. Nå vet vi at det er mange ulike retninger innen faget. Utvikling av apper høres veldig spennende ut, sier jentene. 

Hedda og Mina synes det er nyttig at skolen arrangerer yrkesmesse for 9. trinn. 

– Det gjør valget av videregående skole mye lettere. Vi har så mange muligheter, og det er bra å få informasjon om de ulike veiene vi kan gå.

– Dette er fremtida
Tine, Grilstad og Nortura representerte næringsmiddelindustrien under yrkesmessa. 

– Dette er fremtida, og vi vil være med og vise frem mulighetene som finnes i regionen vår. Mange ser bare de store fabrikkene og vet ikke hvilke arbeidsplasser som finnes på innsida, sier Roger Løberg i Tine. 

Næringsmiddelindustrien er ikke de eneste som ser verdien av å være med. Rektor Guro Kirkerud forteller om en økende interesse fra næringslivet. Skolen har også et tett samarbeid med kommunens næringsavdeling. 

– Arbeidsoppgavene disse elevene skal ha vet vi knapt nok om. Endringshastigheten er formidabel, og ved å ha tett dialog med næringslivet er skolen og våre rådgivere mer oppdatert på hva som kommer, sier Kirkerud. 

Yrkesmessa følges opp med gruppesamtaler med rådgiver når elevene til høsten starter i 10. trinn.