Alle skolens 150 elever bidro i oppsetningen, som var basert på boka «Rypesvea» av Guttorm Haugen, Veldres egen forfatter. Manus var skrevet av Tor Karseth, og var et bestillingsverk som er skrevet til Hempa skole. Handlinga finner sted i Bjørgeberget, som ligger i skolens nærmiljø. 

Gir godt miljø
– Et slikt prosjekt styrker skolens samhold og fellesskap, og det er svært positivt for vårt læringsmiljø. Både skole, elever og foreldre har samarbeidet hele vegen, og det er flott å kunne vise frem et slikt resultat som vi kan være veldig, veldig stolte av, sier rektor Stine Thorstensen. Gjennom sang, dans og skuespill fortalte elevene historien om unggutten Ole Bergeli og hans kamp for å brødfø familien sin. Familien sliter økonomisk, og deres eiendom står i fare for å bli solgt på tvangsauksjon. Den gamle mannen «Anders i trøa» lærer Ole hvordan man setter opp rypesnarer, og snart blir Ole svært flink til dette. Rypene selger han, og på denne måten hjelper han familien til å klare seg.

Samarbeid
På scenen kunne man se både kråker, hubro, ryper, mårer og rev. De fine kulissene og kostymene har foreldrene på Hempa mye av æren for. Stykket inneholdt masse fine sanger, der både tekst og melodi er skrevet av Tor Karseth og Geir Willard. Sangene ble akkompagnert av et stødig husband bestående av Fred Dalbakk, Finn Andresen, Bjørn Fredriksberg og Geir Willard.Foto: Simen Ulvestad