For å markere sesongåpningen av Sykkelbyen Brumunddal inviterte kommunen til sykkelfest på torget. Mens de minste stod i kø for å teste ferdighetsløypa til Hamar Naturskole, kunne de voksne få gratis vårsjekk av sykkelen sin hos sportsbutikkene. Maren Aarskog og Daniel Marken underholdt og ungdomsbedriften Safe Turn kunne fortelle om et spennende produkt de har utviklet for syklister. 

Skal bedre samspillet
Safe Turn ble inspirert av kampanjen «Del veien», og ville finne på noe nytt som kunne bedre trafikksikkerheten for syklister. Resultatet er et blinklysbånd som festes på armen til syklisten. 

– Målet vårt er å bedre samspillet mellom bilister og syklister. Også ønsker vi selvsagt å selge mye, forteller Karlina Dalsheim og Nina Mari Nordholm Andersen i Safe Turn.

Jentene, som er to av fire ansatte i ungdomsbedriften, går til daglig på Ringsaker videregående skole. De håper og tror at blinklysbåndet kommer på markedet i løpet av året. Marianne Mittet Solbraa i Trygg Trafikk har vært ungdomsbedriftens mentor, og er sikker på at nyvinningen blir en suksess.

– Dette er et godt bidrag for å få ned ulykker, sier hun.