Flere tusen mennesker hadde møtt opp for å ta del i åpningen. Matfatet åpnes etter initiativ fra Ringsaker kommune, og drives av Mjøsanker. Målet er å fremme de gode lokale råvarene som regionen er full av.

Positive produsenter
Allerede på åpningsdagen har Matfatet varer fra hele 40 leverandører. Solbærdronninga Stine Mølstad og eplekongen Knut Braastad applauderer åpningen.  

– Dette gir økt tilgjengelighet til produktene våre, og distribusjonsordningen til Mjøsanker gjør hverdagen både enklere og mye mer miljøvennlig, sier Mølstad.

Knut Braastad er sikker på at åpningen av Matfatet vil ha betydning for salget til produsentene. 

– Jeg tenkte ganske fort at dette vil gi økt salg. Det er et utstillingsvindu som vil skape engasjement og økt interesse, mener han. 

Prikken over i-en
Det var med stolthet daglig leder i Mjøsanker, Erik Tangen, kunne åpne dørene i dag. 

– Det er en stor ære og med stolthet jeg kan si: dette var vel på tide? Her er vi midt i landets største landbrukskommune med så mange flotte produsenter og gårdsutsalg, men vi manglet prikken over i-en – et utsalgssted hvor produsenter og konsumenter kan få en felles opplevelse, sa Tangen før åpningen. 

Etter engasjementet å dømme var de besøkende enige. I flere timer strakk køen inn til Matfatet seg langt uti gata.  

Matglede i hele byen
På torget spilte Gaute Ormåsen med band minikonsert, og rundt i byen hadde matprodusenter fra store deler av regionen utsalg fra boder. Egg, ost, brød, makroner, kjøtt, oljer og sjokolade kunne handles til helgens måltider. Kokkene Charlotte Mohn Gaustad og Hai Hang hadde plukket råvarer fra Matfatet, og kokkelerte hver sine retter som publikum fikk smake på.

– Livet er for kort til å spise dårlig mat, konkluderte Hai Hang, som oppfordret ringsaksokningen til å handle kortreist kvalitetsmat.