Stolpejakt er et gratis trim- og orienteringstilbud der du kan gå eller sykle for å finne stolper avmerket på kartet. Tilbudet er et samarbeid mellom Ringsaker OK og Ringsaker kommune.

Brosjyre
Det er laget en egen brosjyre med turkort til å klippe i og denne deles ut til alle elever i grunnskolen i Ringsaker. Den er ellers er å få tak i på det kommunale Servicesenteret. 

– Dette er en fin måte å bli kjent på i Brumunddal og Moelv på. Du finner ti stolper i hver by, og i tillegg er det satt ut 30 stolper i Brumunddal sør/Furnesområdet, sier folkehelsekoordinator Wenche Enge. 

Annerledes gymtime
Det er andre året at tilbudet er på plass, og i fjor var det flere skoler som brukte stolpejakt i gymundervisningen.

– Stolpejakt egner seg spesielt godt for de skolene som ligger i nærheten av Brumunddal og Moelv, og det er et fint opplegg for en gymtime eller som en turaktivitet. For andre kan det være et supplement til turgåing, sykling og for å gjøre seg kjent i området, sier Enge. 

Premier
De som registrerer postene på nett eller sender inn turkortet med klipp fra alle postene, er med i trekningen av gavekort på sportsutstyr. Barn og unge t.o.m. 16 år som har registrert alle postene deltar også i en ekstratrekning om kompass.

 

På bildet: Odd Rise fra Ringsaker Orienteringsklubb håper mange barn og unge tar utfordringen med å finne årets stolper. Fra v. Odd Rise med elevene Ravn, Angela, Ola, Cathrina, Ingrid og Ingeborg fra Kilde skole.