– For å kunne realisere «Ei pølse i julestria» trenger vi skuespillere – mange skuespillere. Vi har fått med oss Martin Torshaug som selveste Nissefar i årets oppsetning, de øvrige rollene har vi ikke besatt ennå, forteller kultursjef og regissør Asle Berteig. 

Audition
Ringsaker kommune inviterer derfor både barn og voksne til audition i Prøysenhuset mandag 30. og tirsdag 31. mai fra kl. 17.00 til 20.00.

12 konkrete roller skal fylles: 
Nissemor, Mathilde (12-14 år), Malvin (ca. 40 år), Elfrida (ca. 40-45 år), Kåre (ca. 65-75 år), Oline (ca. 65-75 år), Marius (ca. 12-14 år), Marie (ca. 35-40 år), Jens (ca. 40 år), Peder (ca. 18 år), Olga (ca. 18 år) og Rakel (ca. 18 år). 

– Vi søker også flere barn som har lyst til å være med som nisseunger og husmannsunger, og voksne sangere og skuespillere som vil være med som statister på tunet, så alle som har lyst til å være med kan komme på audition, sier avdelingsleder og produsent Marthe Sørby. De som ønsker å melde seg til audition eller har spørsmål om prosjektet, kan sende mail til blimed@ringsaker.kommune.no.

Arena for barn og unge
Prosjektet er et ledd i kommunens strategi om å skape nye og spennende arenaer for barn i Ringsaker. 

– «Ei pølse i julestria» blir derfor startskuddet for Prøysenhusteateret – et teater vi håper vil rekruttere unge til mange spennende sceneoppsetninger i årene som kommer, sier kunstnerisk leder ved Prøysenhuset, Hogne Moe. 

Tradisjonsrik
Dette er en humoristisk og vakker forestilling om forviklingene mellom menneskene og nissen på en storgård på Hedmarken på slutten av 1800-tallet. I over 15 år ble teaterstykket spilt på Domkirkeodden på Hamar – til stor glede for befolkningen. Nå vil Ringsaker gjenta suksessen – og setter i desember opp stykket ute i Kusvea ved Prøysenhuset.