I løpet av et par uker i juni laget elevene to kortfilmer inspirert av tekster fra Tryggve Andersen – en av Ringsakers fremste diktere. De tolket tekster, utviklet og bygget opp en historie, produserte og skrev et kortfilmmanus, laget produksjonsplaner, valgte ut skuespillere og location og ledet selve innspillingen. 

Mentor-hjelp
Ungdommene fikk tett oppfølging av unge, profesjonelle mentorer fra Hedmark innen kultur og film: Musiker og tekstforfatter Frida Ånnevik, skuespiller og produsent Eva Petershagen Åsbø og filmregissør Henrik Dahlsbakken. Oskar Dahlsbakken var med som fotograf og prosjektledere var Kristoffer Kumar og Svein Arild Storberget.

Fredag var det klart for premiere på Ringsaker bibliotek. Filmskaperne selv og 50 inviterte gjester fikk for første gang se resultatet av vårens innsats.

 – Nå vet jeg hvor mye jobb det er å lage film. Jeg husker ekstra godt alle de forskjellige kameravinklene. Det tenker jeg på hver gang jeg ser på TV. Alt jeg har lært er gull verdt å ta med meg videre til nye prosjekter, var tilbakemeldingen fra en av deltakerne.

Inspirert av Skam
Årets produksjoner er inspirert av TV-suksessen «Skam», og kjærlighetsdrama og intriger er tema for filmene.

Nedenfor kan du se filmene på YouTube.

Hold deg unna

Ikke alene

Filmene er produsert med støtte fra Den Kulturelle Skolesekken, Østnorsk Filmsenter og UKM Norge.

På bildet er fire av filmskaperne samlet på biblioteket: Idun Eggen (t.v.), Marianne Østby (bak), Sander Byenstuen og Jenny Haakenstad (foran). De blir servert av bibliotekets Ida Adolfsen.