– På Åkersætra treffes barnefamilier til lek og moro på setervollen og ved Åkersætratjernet. Her blir det aktiviteter som barkebåtspikking, kanopadling, styltegåing, fotoorientering, tur med hest og kjerre og orientering, sier Margrete Ruud Skjeseth, daglig leder i HHT. 

Barnas Turlag, Åsli ridesenter og Turtippen er noen av medarrangørene. I tillegg kommer Geirr Lystrup kl. 13:00 for å synge og spille egne sanger i amfiet. Nes og Helgøya bygdekvinnelag har salg av god seterkost og hjemmebakst hele dagen.

Varierte aktiviteter i Kvennstugua
I Kvennstugua har Romedal speidergruppe satt opp leir, og inviterer til steking av pinnebrød på bål, kasting av livline og hesteskokasting.  Barnas Turlag Stange organiserer «Turbo-tunnel-krabbing» i den gamle krafttunnelen. I tillegg kan du delta på orienteringsløype. 

Løten Røde Kors Hjelpekorps holder førstehjelpskurs og arrangere quiz. Vallset kulturstier selger vafler, kaffe, te og saft hele dagen. 

Treff for utviklingshemmede på Trollparken på Åkershagan
– Nytt i år er er et eget arrangement for utviklingshemmede i Trollparken ved Åkershagan, sier Ruud Skjeseth.  – Det blir oppstarten av et eget turprogram med aktivitet annenhver onsdag for målgruppen, legger hun til. 

«Kom deg ut-dagen»  er Norges nasjonale turdag, og arrangeres to ganger i året over hele landet. I september 2016 er det 10 års jubileum og den 21. «Kom deg ut-dagen» på rad. 

Se alle arrangementene på www.komdegut.no 

Foto: Christer Gundersen