I hovedrollene som Marius og Mathilde finner vi Teodor Kaashagen Holmen og Stine Håkenstad. Nissen selv spilles av Martin Thorshaug.

Ny lokasjon
Det kjente stykket om husmannsgutten Marius og storgardsdatteren Mathilde er skrevet av Knut Faldbakken, mens Geirr Lystrup har skrevet musikken. Historien utspiller seg i 1899, og forholdet mellom husmannsgutten og datteren til storbonden står sentralt. Urpremieren var på Domkirkeodden i Hamar i 1996, og siden har det blitt satt opp flere ganger på samme sted. I år flytter nissen til Kusvea ved Prøysenhuset.

– Årets forestilling blir litt annerledes fordi handlingen foregår i husmannsplassen, mens storgården dannet kulissene da vi satt opp stykket på Domkirkeodden, forteller regissør Asle Berteig.

I tillegg til at omgivelsene for årets oppsetning er nye er også nissen selv ny av året, og Martin Thorshaug ser fram til å spille nissefar. 

Billettsalg
Billettsalget starter lørdag 3. september. Billettene kan kjøpes på www.hoopla.no eller på Prøysenhuset. Inkludert premieren 1. desember har stykket sju forestillinger i løpet av tre uker.