Fra kl. 12 på lørdag blir det et rikholdig program på torget. Arrangementet er en oppfølging av fjorårets ungdomsdag, der 40-årsjubileet til Brumunddal ungdomsskole ble markert.
 
– Vi hadde veldig positive erfaringer med arrangementet i fjor, og hadde lyst til å gjenta suksessen - bare enda større, forteller kulturkonsulent Kari Benum.
 
Utfordring og mestring
I tillegg til at FUSK skal feire sitt 50-års jubileum med brask og bram, skal de 400 elevene fra Brumunddal ungdomsskole og de 300 elevene fra Furnes ungdomsskole fremføre hvert sitt fellesnummer i kor. Flere unge, lovende talenter fra de to skolene skal få vise seg fram fra scenen, og BRUSK-mila kjøres i gang.
 
– Dette er en fin arena for noen av våre unge, lovende til å vise seg frem, og en god mestrings- og opplevelsesarena for alle, sier Benum.
 
Programmet for dagen ledes av konferansierene Ingeborg Flatebø Syversen og Mina Bø, som begge er elever ved Brumunddal ungdomsskole. De har erfaring fra liknende oppdrag, blant annet i forbindelse med Ungdommens kulturmønstring (UKM), og gleder seg til lørdag.
 
– Det er klart at det blir litt nerver i forkant, men når vi står der og snakker og kjenner responsen fra publikum er det bare morsomt, sier de to tiendeklassingene.

Gratis filmvisning
På kvelden blir det gratis, utendørs kinovisning av «Jason Bourne» fra kl. 20.00 på torget. Filmen har 15-års grense. Det blir satt ut stoler til publikum.