– Dette er en gjentakelse av fjorårets suksess, og både store og små kan kose seg på torget denne lørdagen, sier byutvikler Monica Olsen Østenheden.

Mat og dyr

Bakeriet i Brumunddal, Baker Kristiansen og Flatbrøddamene holder brødmarked med salg av fersk og god bakst og smaksprøver så langt beholdningen rekker. Rune Larsen fra Tom seter i Ringsakerfjellet demonstrerer separering av melk og ysting av pultost, og viser fram tradisjonelt utstyr fra seterlivet. Det blir salg av mat fra Matfatet, Monsveen Gård og Dusgaard Gård i torgbodene, og man kan steike pinnebrød på bålpanne. 
 
– Vi får også besøk av viltkokk og kokebokforfatter Kirsten Winge, som skal holde familiekurs i hvordan man kan lage spennende turmat på bålet, forteller Østenheden.

Saueklipp

Det blir hesteridning og dyreutstilling, og folkedanslaget Sølja vil vise hvordan dansen kunne gå på setervollen på lørdagskvelden. Og som om ikke det var nok, blir det også demonstrasjon i saueklipping.

– Vi har fått med oss rutinerte Jens Olav Leira fra Nortura, som viser hvor lang tid det tar å klippe en sau. Så her skal det bli noe for både store og små torggjester, avslutter Monica Olsen Østenheden. 

Program 

  • 12.00-15.00: Brødmarked, salgsboder, seterliv, hesteridning, dyreutstilling, steking av pinnebrød
  • 12.30: Turmat på bålet
  • 13.00: Saueklipping med Nortura
  • 13.30: Turmat på bålet
  • 14.00: Folkedansoppvisning