Hedmark Røde Kors har fått tildelt sykkelen fra stiftelsen «Sammen på sykkel», som i år deler ut 50 sykler i hele landet fullfinansiert av Gjensidigestiftelsen.

Økt livskvalitet

– Vi er kjempeglade for å ha fått denne muligheten. Nå håper vi på å få rekruttert mange frivillige som vil bidra til at beboerne våre kan få seg turer ut i nærområdet, sier avdelingsleder Lillian Dahlseng ved Brumunddal bo- og aktivitetssenter. Hun har allerede vært på noen prøveturer uten passasjerer. 

Den elektriske sykkelen gir beboere og pårørende en ny mulighet til å få gode opplevelser sammen. Sykkelen har plass til to passasjerer, og Margrethe Nordby i Røde Kors sier at den vil gi mange muligheter til gode opplevelser og økt livskvalitet. 

– Dette tiltaket er rett og slett god folkehelse fra A til Å. Det er positivt både for den som sykler, og for de som sitter på, mener hun.

Trenger frivillige

Brumunddal bo- og aktivitetssenter og Furnes og Brumunddal Røde Kors etterlyser nå frivillige som kan ta med seg beboere ut på tur. 

– Erfaringene fra sykkelvenner andre steder viser at folk koser seg veldig. I tillegg til at både sykkelvennene og passasjerene deres nyter sykkelturene, melder mange tilbake om at de får veldig positive reaksjoner fra folk de møter. Elsyklene og sykkelvennene sprer rett og slett masse glede, sier Nordby.

Er du interessert i å bli sykkelvenn? Da kan du kontakte Brumunddal bo- og aktivitetssenter eller Furnes og Brumunddal Røde Kors for å få mer informasjon.

 

På bildet: Bak fra venstre: Maria Bergsaune Winther, Vibeke Larsen, Lillian Dahlseng, Sissel Midtlund Møller. Foran Margrethe Nordby og Cato Teigen.