– Dette er er en fantastisk start på markeringen av skolens 150-årsjubileum, som vi også skal jobbe med videre utover høsten, sier rektor ved Kirkenær skole, Grethe Granerud. 

Setter opp teaterforestilling
– I forbindelse med jubileet, jobber vi nå med oppsetningen av en teaterforestilling som skal vise Kirkenær skoles historie fra 1866 og frem til i dag. Den 8. desember skal vi ha to forestillinger i teatersalen i Brumunddal, der samtlige elever ved Kirkenær skole er involvert, forteller Granerud.

–  Elevene får et annet forhold til vår egen historie når vi arbeider på denne måten. De synes det er utrolig fascinerende når vi forteller at da skole åpnet, var det hverken strøm i bygningen eller ferdige retirader (doer) her, legger hun til. 


– Tenk om skolen kunne fortelle hva den har opplevd i alle disse årene, sa assisterende ordfører i Ringsaker, Geir Roger Borgedal, da han talte til elever, lærere og gjester under dagens markering. 

 –  Her har det nok vært mye lek, moro og kjæresteri de siste 150 årene. Og ikke minst har Kirkenær skole representert starten på livet for elever fra Jessnes, Furnes og Nydal like lenge, la han til. 

Elevene satt som tente lys mens tidligere elever og ansatte ved skolen holdt tale for dagen. Deretter var tiden kommet for dagens høydepunkt: Kake, brus, bursdagssang og ballongslipp. 

 – Nå flyr de helt til Mars! ropte en skolejente, da 150 ballonger steg oppover den blå himmelen i høstsola. 

Kirkenær skole het opprinnelig Kjørkjekretsen skole da den åpnet i 1866. 28. september 1906 fikk skolen navnet Kirkenær skole, som den fortsatt heter i dag.