– Dette er et godt grep for miljøet, IKEA og Ringsaker kommune, sa rådmann Jørn Strand, da han bidro til å klippe ”snoren” og offisielt åpne de nye ladestasjonene sammen med IKEAs varehussjef Jens Listrup, Jørgen Lund fra Elbilforeningen og Hamars ordfører, Einar Busterud.

1000 elbiler i Hedmark
– Elbiler selger som aldri før. Det er snart 100 000 elbiler på norske veier. 1 000 av disse er i Hedmark. I tillegg kommer 30 000 ladbare hybridbiler. Med Innlandets største park med hurtigladestasjoner, blir det enda mer attraktivt å reise til reise til IKEA Ringsaker og Nydal, la Strand til. 

– Vi har et mål om 300 000 elbiler på Norske veier inne 2020, og allerede nå ser vi at hver fjerde solgte nybil er en elbil, sa Jørgen Lund fra elbilforeningen, og gav honnør til IKEA for sitt samfunnsansvar. 

”Ren energi i tankene”
– Det gleder oss at publikum kan komme hit og lade batteriet på elbilen mens de er inne på en frydefull shoppingtur, sa varehussjef Jens Listrup. 

Allerede i 2015 nådde IKEA i Norden sitt eget mål om å være selvforsynt med energi fra vindkraft, solenergi og andre fornybare energikilder. 

IKEAs nye ladepark blir siste tilskudd av hurtigladestasjoner i kommunen, og et godt supplement til de allerede eksisterende hurtigladerne ved McDonalds i Brumunddal og Coop Obs på Rudshøgda. I tillegg har Ringsaker 10 vanlig ladestasjoner fordelt utover kommunen fra Olrud i sør til Brøttum i nord. 

Totalt sett har antall ladepunkter i Norge økt fra omlag 3000 i 2011 til i underkant av 8000 i 2016.