Utendørsteateret, som spilles på Kusvea ved Prøysenhuset, har fått svært gode kritikker og omtales i Hamar Arbeiderblad som «Føjulas triveligste teater».

– Jeg tror det er ganske unikt med en teateroppsetning som har kommunal regissør, kommunal produsent og kommunalt ansatt produksjonsassistent, sier Berteig. 

– Vi er et stort arbeidslag som har jobbet med forestillingen siden august. Med skuespillressurser fra kommunen i alle aldre, har vi lykkes med å lage en forestilling som står ut som en begivenhet i førjulstiden, legger regissøren stolt til. 

Kultur til folket
Produksjoner som «Ei pølse i julestria» er en viktig del av kommunens strategi om å tilby gode kulturopplevelser til innbyggerne. 

 - At «Ei pølse i julestria» spilles her, midt i Prøysens rike, er også viktig for Ringsaker kommunes eierskap til Prøysen, som vi er veldig stolte av, legger Berteig til. 

I «Ei pølse i julestria» skjer det underlige ting På Breistad gård i førjulstiden. Maten blir borte, ølet blir beskt, penger forsvinner og tjenestejenta blir elskovssyk.  Husmannsgutten Marius er den eneste som tror på nissen. Men hvem er det egentlig som roter det til slik?

Forestillingen er en humoristisk og vakker forestilling om forviklingene mellom mennesker og nissen på en storgård på Hedmarken på slutten av 1800-tallet. Knut Faldbakken har skrevet historien og Geirr Lystrup musikken.


«Ei pølse i julestria» spilles følgende dager: 
Søndag 4.desember kl. 16:00 og kl. 19:00
Søndag 11.desember kl. 16:00 og kl 19:00
Søndag 18.desember kl. 16:00 og kl. 19:00

Bestill billetter

Foto: Jonas Jeremiassen Tomter