Nervene var til å ta og føle på, rett før premiereforestillingen kl. 16.00 i går kveld. Teaterinstruktør Fredrik Høstaker samlet elevene til et siste pep talk før elevene trakk bak scenen. 

 – Nesten ingen av elevene har stått på en scene før, og jeg er imponert over hva de har fått til. De har mestret oppgavene med glans. De siste dagene har vi skrudd hele forestillingen sammen, med fantastisk scenelys, rekvisitter, kostymer, musikk og alt som gjør teater til teater, sa Høstaker rett før den første av kveldens to forestillinger. 

«Mal dagen» er et eventyr om oppstarten av Kirkenær skole som gir et innblikk i datidens klasseskiller og hvordan det var å være elev ved skolen. Elevene entret scenen og spilte stykket til stor begeistring fra publikum.

Stolt rektor
– Jeg håper det er flere enn meg som har tårer i øynene nå, sa rektor på Kirkenær skole, Grethe Granerud, da applausen omsider hadde stilnet. 

– Alle involverte har gjort en kjempeviktig jobb for å få det dette til. 1.-7. trinn har jobbet sammen og blitt kjempegodt kjent. De eldste har tatt vare på de yngste, og det har bidratt til et enda bedre samhold på Kirkenær skole, sa rektoren stolt.  

Hun benyttet anledningen til å takke foreldre, lærere, musikere og alle andre som har bidratt til forestillingen lot seg realisere. At arbeidet med teaterforestillingen har vært en lærerik prosess, hersket det liten tvil om. 

Hyllet teaterinstruktøren og elevenes prestasjoner
– Da Fredrik begynte å komme opp med ideer til teaterforestillingen til Kirkenær skole, presiserte jeg at det er en grunn til at man har forskjellig jobb. Noen er lærere, noen er barnevernledere og noen er teaterinstruktører. Vi så absolutt forskjell da Fredrik kom på banen, lo rektor, og benyttet anledningen til å gi teaterinstruktøren ros, heder og ære. 

– Du er tydelig på ideer, er profesjonell, jobber hardt og ser potensialet i barna våre. Du har virkelig dratt fram det beste i oss alle, la Granerud til. 

 – Alle elever burde få oppleve å være med på en slik teateroppsetning. Derfor burde vi sette opp et teaterstykke på skolen minimum hvert 7. år, avsluttet Granerud. 

Omlag 700 publikummere tok turen til Teatersalen i Brumunddal for å se «Mal dagen» i løpet av kveldens to forestillinger.