– Konserten er planlagt i Mjøskanten på et jorde som rommer flere tusen mennesker nedenfor Ringsaker kirke. Det kommer til å bli et fantastisk skue mot Mjøsa. Konserten markerer avslutningen og samtidig et høydepunkt under årets Prøysenfestival, sier daglig leder ved Prøysenhuset, Marie Beate Rise.

Det er Ringsaker kommune som Prøysenfestivalarrangør, Oslo Filharmonien, Kreftforeningen og investor Arthur Buchardt som har gått sammen om å arrangere konserten som vil ha plass til flere tusen publikummere. 

– Det å drive kommune har blitt noe annet enn det det var, skal jeg si dere! For maken til partnerskap som er rundt arrangementet 11. august har vi sjelden sett. Ringsaker kommune har fantastiske medspillere og vi er stolte og takknemlige over å få dette til, sa rådmann Jørn Strand

Investerer med glede
– Vi skal hedre og formidle Prøysen i hjertet av Mjøs-området, på jordet til grunneier Schjerpen, som er en fantastisk samarbeidspartner. Uten ham, hadde ikke dette blitt noe av. Landskapet lager et naturlig amfi med verdens flotteste utsikt mot Gjøvik og Biri-landet, sa Arthur Buchardt, som var svært begeistret for å ha fått Oslo Filharmonien på banen. 

– Oslo Filharmonien er Norges største live-band, et internasjonalt toppensemble med utrolig flinke folk. Vi leter alltid etter samarbeidspartnere som kan løfte arbeidet vi driver med. Når det kom et initiativ herfra med så mye engasjement, var vi aldri i tvil, sier administrerende direktør i Oslo Filharmonien, Ingrid Røynesdal.

 Overskuddet går til Kreftforeningen
– 36 000 i Norge får kreft hvert år og alle kjenner noen som har fått kreft eller har vært rammet av sykdommen selv. Det at et eventuelt overskudd fra konserten går til kreftsaken, er vi utrolig takknemlige for, sa generalsekretær i Kreftforeningen, Anne Lise Ryel. 

– Blir det overskudd, skal det gå uavkortet til Kreftforeningen, sa Buchardt, som tar all risiko for utgiftsdekningen.

Kinderegg
 – Dette er vinn-vinn-situasjon for alle parter: For Ringsaker kommune er det fantastisk at konserten skjer her, for oss som bor i Innlandet er det fantastisk å få servert en slik festivalmulighet, for Prøysenhuset er det en fantastisk måte å promotere Prøysen på og for Kreftforeningen og oss alle er det en flott måte å fronte kreftsaken på, sa kultursjef i Ringsaker kommune, Asle Berteig.

– Det var eventyrlig da vi hadde Skibladner-seilasen som regional fellesnevner i sommer, og vi håper at denne konserten vil få den samme funksjonen regionalt, men på et nasjonalt nivå, avsluttet Berteig.