– «Julenatt hos Prøysen» blir en del av julesatsingen for TV2. Vi skal lage noen fantastisk flotte programmer med den ultimate julestemningen, og da hører Prøysen og hans hjemsted i Ringsaker kommune med. Med snø utenfor vinduet, fyr i peisen og etter alle solemerker Guri Solberg som programleder, blir dette en programserie vi tror vil treffe, sa produsent i Tellus Works, Morten Ottesen. 

– Vi jobber nå med å finne de beste gjestene. Vi leter etter personer som har levd et liv og som har noe å fortelle – og karakterspennet vil strekke seg fra karakterer som OnlP til Wenche Myhre, la Ottesen til. 

 – Jula hører hjemme i Ringsaker, og med denne programserien vil vi ta et enda større eierskap til julehøgtiden. Det er fantastisk at vi nå får dette til, sa næringssjef i Ringsaker, Tor Rullestad. 

«Jakten på oppmerksomheten».
Årets store mediebegivenhet fra Ringsaker ble offentliggjort under en presentasjon for formannskapet i dag. Temaet for møtet var synliggjøring av Ringsaker kommune gjennom diverse aktiviteter gjennom 2017. 

 – Det handler om «Jakten på oppmerksomheten». Alt vi gjør er forankret i visjon og strategi. Vi jobber med å synliggjøre Ringsaker som bosted med fokus på bosted og innbyggervekst, næringsliv, arbeidsplasser og Ringsaker som reisemål og turistdestinasjon, sa rådmann Jørn Strand

– Dette gjør vi ved å fokusere på jul, mat fra Ringsaker, Alf Prøysen, Mjøsa og kulturlandskapet og Sjusjøen, la Strand til. 

Til nå har kommunen gjennomført Istid, RingsakerGallaen, RingsakerSeminaret og lansert Ringsaker kommunes eget næringsmagasin i 2017. Fremover legges det opp til en rekke spennende aktiviteter for innbyggere og besøkende. 

Sykkelsirkus til Ringsaker 18. mai
 – Sykkelsirkuset kommer tilbake med «Tour of Norway». Vi har fått andreetappe som går torsdag 18. mai fra Eidsvoll til Brumunddal. Dette legger til rette for fantastiske flyfoto og tv-bilder fra vakre Ringsaker. Med «Tour of Norway» legger vi til rette for en sykkeluke for alt det er verdt, blant annet med «Tour of Kids» i Brumunddal og Moelv, sa byutvikler i Ringsaker kommune, Monica Olsen Østenheden. 

Fokus på midlertidig utflyttede ungdommer
–  Vi fortsetter med fokus på midlertidig utflyttede ungdommer i kombinasjon med «Tømmerstock» og St. Hans, lørdag 24. juni. Vi legger opp til et ettermiddagstreff med arbeidstittelen «Kom hjem» med et variert program, sa rådmann Jørn Strand. 

Kongeparet kommer!
 –Kongeparet kommer til Tingnes 11. juni.  Vi får 35 minutter. Vi jobber for å gjøre dette til en begivenhet som er noe mer enn bare barn som overrekker svette blomster akkompagnert av hornmusikk og norske flagg. Også her skal vi by på smaken av Ringsaker, sa kultursjef i Ringsaker, Asle Berteig. 

Mjøs-skate
I perioden 21.-24 juni arrangeres Mjøs-skate. I løpet av dette blir det storslått åpning av skateanlegget i Brumunddal med regional skate-konkurranse. Dette gjøres i et regionalt samarbeid med og mellom skateklubbene rundt Mjøsa, sa Berteig. 

PatriotPaula 2017 
DeLillos kommer til Brumunddal 22. juli kl. 18.00. 90 og spiller en 90-minutters gratis konsert. 

«Sommerkveld ved Mjøsa» 11. august
– Det blir en storslått avslutning på årets Prøysenfestival: «Sommerkveld ved Mjøsa» skal samle publikum fra hele Mjøsområdet. Det blir en 90 minutters festkonsert med Oslo-filharmonien og lokale musikere hvor vi samler flere 1000 mennesker på jordet til Schjerpen nedenfor Ringsaker kirke. Et eventuelt overskudd går til Kreftforeningen, sa Marie Beate Rise, daglig leder ved Prøysenhuset. 

Innlandsmarkedet 25.-26. august
Det er ikke bare nye poster på årsprogrammet, også gamle tradisjoner videreføres.
– Under Innlandsmarkedet blir det fokus på kortreist kvalitetsmat. Med «Barnas Innlandsmarked» kommuniserer vi med hovedmålgruppa som er barnefamilier, sa Monica Olsen Østenheden. 

Bit av Norge/New Scandinavian Cooking
 – Vi skal befeste posisjonen som matkommunen. Vi fortsetter samarbeidet med Andreas Viestad. En Bit av Norge/New Scandinavian Cooking blir vist i to programmer i mai/juni og kommer til å bli sett av millioner av mennesker verden over med fine bilder fra Helgøya, Nes, Tingnes, Brumunddal og Sjusjøen, sa næringssjef Tor Rullestad. 

 

Foto (f.v): Daglig leder for Prøysenhuset, Marie Beate Rise, næringssjef i Ringsaker, produsent i Tellusworks, Morten Ottesen og rådmann i Ringaker, Jørn Strand.