–  Vi oppfordrer alle medarbeidere, bedrifter og innbyggere i Ringsaker til å delta i kampanjen, sier rådgiver Sigrid Langsjøvold i Ringsaker kommune.

Hele verden er med

Lørdag 25. mars 2017 kl. 20.30 skal byer, kommuner, bedrifter, organisasjoner og enkeltmennesker over hele verden slukke lyset i én time for klimaet. Finn fram stearinlysene og kos deg i sofakroken lørdag kveld. Samtidig kan du tenke litt på hvordan du selv kan bli mer klimavennlig.

Jubileum

I år feirer Earth hour 10 år! Det begynte i Sydney i Australia 2007 som en lokal aksjon for å slukke lyset, siden har Earth Hour vokst til verdens største og mest stemningsfulle klimakampanje med oppimot en milliard deltakere årlig. På fjorårets aksjon deltok om lag 2 millioner nordmenn! 
WWF står bak arrangementet, sammen med tusenvis av ildsjeler og samarbeidspartnere: Lokale myndigheter, små og store bedrifter og et utall organisasjoner. Earth Hour er blitt det store, samlende symbolet for klimaengasjerte mennesker verden over. Men engasjementet deres viser seg også alle de andre dagene i året.

Gir økt engasjement

Undersøkelser viser at Earth Hour bidrar til økt kunnskap og oppmerksomhet om verdens klimautfordringer. Mer enn fire av fem nordmenn kjenner til kampanjen, og etter fjorårets aksjon oppga 17 prosent at Earth Hour hadde bidratt til å øke deres engasjement for klimaet. Dette er svært høye tall. Ja, det nytter! Det skjer nemlig noe med oss, når vi gjør noe meningsfullt sammen med en milliard andre mennesker. Og på lørdag kl. 20.30 har du muligheten til å gjøre nettopp det: så slukk lyset!

Les mer om Earth Hour