– Vi har fått mange henvendelser fra turivrige ringsaksokninger, så det er tydelig at folk er klare for en ny sesong med toppturer, sier folkehelsekoordinator Wenche Enge.

Poster fra nord til sør

Som tidligere år er også årets poster spredt ut over store deler av kommunen. Noen av postene er gjengangere fra tidligere år, mens andre er nye i turpostsammenheng:
 

  1. Hornsodden, Helgøya (Tilgjengelig fra 1. mai)
  2. Bjørgeberget, Brumunddal (Tilgjengelig fra 1. mai)
  3. Olaåsen, Furnes (Tilgjengelig fra 1. mai)
  4. Amlisberget, Moelv (Tilgjengelig fra 1. mai)
  5. Kolosvea, Moelv (Tilgjengelig fra 1. mai)
  6. Biskopåsen, Ring (Tilgjengelig og merket)
  7. Høgbrenna, Veldre Sag (Tilgjengelig og merket)
  8. Brannhytta, Natrudstilen (Ikke merket enda pga. bløtt terreng)
  9. Lunkefjell, Sjusjøen (Tilgjengelig og merket)
  10. Svartkampen, Ringsakerfjellet (Ikke merket enda pga. bløtt terreng)

Last ned «10 topper 2017» som PDF
 
I år kan postene registreres digitalt gjennom appen «DNT SjekkUT» i tillegg til det tradisjonelle klippet i turkortet. Turkortene er gratis, og ligger tilgjengelig på kommunens servicesentre, bibliotek og i alle sportsbutikkene. Som tidligere blir det trekning av premier etter at sesongen avsluttes i oktober, og alle under 16 som tar seks turer eller mer får en deltakerpremie bestående av inngangsbillett i Ankerskogen. 

 

Populært tiltak

Gjennom sju år har over 6.900 turkort blitt registrert totalt.
 
– Dette tiltaket har slått veldig an, og i fjor satte vi ny rekord i innleverte turkort, med hele 1.210 kort. 740 personer gikk alle de ti turene, og totalt ble det gått 10.131 toppturer i fjor, forteller Enge.
 
Når man da vet at ikke alle som går turene leverer inn turkort etterpå, kan man med trygghet si at dette tilbudet utgjør et betydelig løft for folkehelsa i Ringsaker.
 
– Det er spesielt gledelig å se at «10 topper i Ringsaker» engasjerer både små og store, unge og eldre. I fjor ble 330 under 16 år registrert med seks turer eller mer. Aldersspennet er stort - eldste registrerte deltaker var født i 1928, og den yngste i 2016, forteller folkehelsekoordinatoren.
 
«10 topper i Ringsaker» arrangeres i samarbeid med HHT.

Les mer om «10 topper i Ringsaker»

 

Foto: Utsikt fra Bjørgeberget