Det er Frisklivssentralen i Ringsaker som tilbyr kurset, som består av ukentlige treninger i en 10-ukersperiode. Deltakerne lærer å kombinere fysisk trening med økt bevissthet og tilstedeværelse i seg selv og i omverdenen. Kurset er basert på yogaformen Kundalini Yoga og består av rolige bevegelser, pust, musikk og «mantra».

– Pusten påvirker hvordan du har det i kroppen og i hodet. Derfor fokuserer vi på pusteøvelser for å gi deltakerne et verktøy de kan bruke hjemme og i andre situasjoner, sier Ragnhild, som til daglig jobber som psykologspesialist i Frisklivssentralen og for tiden tar etterutdanning som yogalærer.

– Kusser passer for deg som er stresset, utbrent eller bare har behov for å roe ned. Man trenger ingen forkunnskaper for å være med. Fokuset er på egen kropp og signalene den gir. Man tar utgangspunkt i egen dagsform og livssituasjon og jobber ut fra det, legger hun til. 

Stort utbytte

– Jeg kan ikke få fullrost kurstilbudet nok. Personlig får jeg et stort utbytte av det. Yoga gjør godt for både kropp og sjel, og Ragnhild er en kjempeflink instruktør, sier Haldis Karen Haugen, en av kursdeltakerne på yogakurset. 

– Jeg prøver å benytte meg av pusteteknikker og avspenningsmetoder hjemme også, men vi lærer så mye nytt hver gang, så det er ikke alt jeg husker når jeg kommer hjem, ler hun. 

Nytt kurs til høsten

– Høstens kursplan er enda ikke helt klar. Men jeg håper at vi får lagt kurset på ettermiddagen, slik at det blir litt lettere å delta selv om man jobber på dagtid, sier Ragnhild, og oppfordrer publikum til å følge med på Frisklivssentralen i Ringsakers nettside og facebookside for informasjon om tid og sted. 

– Dersom man er interessert i å delta, kan man også kontakte Frisklivssentralen eller meg direkte for påmelding, sier Ragnhild. 

Deltakerne må betale en egenandel på kr. 300 for yogakurset.

Foto (f.v) Yogainstruktør og psykologspesialist Ragnhild Platou Borgersen, Haldis Karen Haugen og Karianne Haave.