– Viestad skal løfte fram matkommunen Ringsaker. Sammen med våre egne produsenter, bedrifter og ansatte skal vi vise verden hva landets største matkommune har å by på, la ordføreren til. 

Smaken av Ringsaker

– Ringsaker skal være en forvalter av den gode smaken. Ringsaker skal være der den gode maten kommer fra. Det skal folk tenke, enten de er i Oslo, Stavanger eller i Bodø, sa Andreas Viestad, som har en ambisjon om at selv folk som hverken er interessert i mat eller Ringsaker, skal bli nysgjerrige på hva kommunen har å by på av gode smaker. 

– Lykkes vi, skal fruktene av dette samarbeidet bli til en kokebok som illustrerer «Ringsaker med smørsida opp», sa Viestad.

Viestad har allerede god kjennskap til mat fra Ringsaker. 15. og 16. mai vises matprogrammene «En bit av Norge – New Scandinavian Cooking» fra Ringsaker med Viestad på TV2 i beste sendetid. 

Matsatsning som gjennomsyrer hele kommunen

– Ringsaker blir en foregangskommune fordi matsatsningen skal synes i alle ledd. Lokale råvarer skal brukes gjennomgående, og prosjektet skal gjennomsyre barnehager, skoler og helse- og omsorgsinstitusjoner, slik at det faktisk er lokalmat som serveres til kommunens innbyggere, sa Viestad til. 

Næringssjef Tor Rullestad og landbrukssjef Stein Inge Wien kunne bekrefte strategien:

– Ringsaker kommune har fantastiske landbruksressurser, dyktige gardbrukere, spennende lokalmatprodusenter, innovativ næringsmiddelindustri og utrolige matopplevelser gjennom kafeer, resauranter og reiselivsbedrifter. Vi skal ha matfokus i alt vi gjør. Vi skal ha «mat for alle» og «mat i alt» fra vugge til grav. Som landbrukskommune nummer én har vi de beste forutsetninger, og vi skal trygge og utvikle flere arbeidsplasser tilknyttet næringen, sa de.

«Gris i solnedgang»

På menyen for kvelden serverte Viestad «et lokalt samarbeidsmåltid» bestående av helstekt gris med lokalprodusert tilbehør til stor glede for de fremmøtte.

Foto (f.v): Bente Ekeberg Bodin fra Tingnes Spiseri og Andreas Viestad serverer helstekt gris.