– Vi har igangsatt en komfyrvaktkampanje, der målet er å få flere til å installere dette hjelpemiddelet. I den forbindelse søkte vi Gjensidigestiftelsen og fikk innvilget en komfyrvakt til gratis installasjon hos en person i målgruppa, forklarer han. 

Angjerd Amb (84) bor i Veldre og ble den heldige utvalgte. Selv om hun har tenkt på det mange ganger, var det ikke før brannvesenet tok initiativ at komfyrvakten kom i hus. 

Gir en ekstra trygghet

– Jeg må innrømme at jeg allerede har ødelagt to kjeler som ble gjenglemt på komfyren. Likevel er det enkelt å tenke at en komfyrbrann rammer ikke meg, sier Amb, som er veldig glad for at det nå vil bli tryggere å lage mat på eget kjøkken. 

 – Komfyrvakten er en sikkerhet for meg – og for alle som installerer den. Det er fort gjort å gå fra noe på platen, ung eller gammel, legger hun til. 

Det var avdelingsingeniør Kenneth Kristiansen fra Eidsiva Nett AS som utførte installasjonen hjemme hos Amb i ettermiddag.

Anbefaler alle å installere komfyrvakt

– Å installere komfyrvakt er pålagt ved lov for alle som bygger ny bolig eller nytt kjøkken. Jeg vil likevel anbefale alle å installere komfyrvakt, og få en godkjent elektriker til å gjøre jobben. Det er en liten investering og kan faktisk redde liv, sier Kristiansen. 


Hovedbilde (f.v): Avdelingsingeniør Kenneth Kristiansen fra Eidsiva Nett AS og brannmester Knut Roar Molstad fra Ringsaker brannvesen installerer komfyrvakt hjemme hos Angjerd Amb.

Lite bilde: Kenneth Kristiansen fra Eidsiva Nett AS forklarer hvordan komfyrvakten fungerer. 

Les mer om komfyrvakt og brannsikkerhet på  sikkerhverdag.no og dsb.no

Les også Ringsaker kommunes artikkel om brannsikkerhet